Yoga

Wat is yoga?

Veel mensen denken dat yoga alleen maar rare poses zijn, maar wat is yoga nou echt? Het woord yoga komt uit het Sanskriet en betekent ‘eenheid’. Het is 4.000 jaar geleden ontstaan in India en een manier om tot een diepere staat van meditatie te komen. Het is een combinatie van ademhaling, lichamelijke oefening en concentratie. Yoga leert ons om lichaam en geest, en om geest en bewustzijn met elkaar in balans te brengen.

Voor wie is yoga?

Yoga is geschikt voor iedereen, jong, oud, zwanger, tieners, noem maar op. Yoga heeft verschillende methodes, waardoor je voor iedereen wat kunt vinden. De verschillende soorten yoga die er zijn:

Bikram yoga: Deze stijl van yoga is voor alleen die personen met goede kracht en conditie. Dit wordt toegepast in een kamer temperatuur boven de normale en deze warmte vraagt ​​veel kracht. Het gaat om een ​​serie houdingen die worden beoefend in een bepaalde volgorde.

Hatha yoga: De houdingen zijn zeer eenvoudig om te oefenen en het richt zich veel op meditatie. Dit helpt bij verlichting van mentale druk.

Kundalini yoga: Dit is een combinatie van lichaamshoudingen, meditatie en mantra’s zingen.

Jivamukti: Deze stijl van yoga is speciaal ontworpen voor westerlingen.

Sivananda yoga: Het is een set van twaalf houdingen met een combinatie van zonnegroet, ademhalingsoefeningen, en zingen.

Viniyoga: Dit is de stijl van yoga die het beste past bij de behoeften van ouderen, zieken en ook voor beginners.

 

Je ziet, voor elk wat wils!

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on RedditFlattr the authorDigg thisBuffer this pageShare on Tumblr

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind markiert *