Wellnessvakantie in Duitsland

Wellness is zo ongeveer uitgevonden in Duitsland. Hier horen bezoekjes aan sauna´s, thermen en kuuroorden bij een gezonde levensstijl. De meeste kuren worden hier zelfs vergoed door de meeste ziekteverzekeraars, of het nu om een kuur gaat voor mensen die al bezwaren hebben ( zoals reuma, huidproblemen of astma) of om preventie. Er zijn hier vele soorten kuren uitgevonden, bijvoorbeeld:

Kneippkuur: uitgevonden door Sebastian Kneipp, een kuur van doorgaans 3-4 weken, waar men op blote voeten door warme, koude en kruidenbaden, op blote voeten paden en door de natuur loopt. Kruidenpakkingen voor armen en benen, warm- en koudwater gietingen voor de nek en borstkas. Er wordt uitsluitend gebruikt gemaakt van kruiden en planten, vaak uit de eigen Kneipptuin, zoals hooi, Lavendel, Rosmarijn en Arnika (de welbekende Arnikazalf). Hierdoor wordt het afweersysteem gesterkt en het baadt bij mensen met problemen aan de hart- en bloedvaten.

F.X. Mayr kuur: een ontslakkingskuur, in Duitsland ook bekent onder de naam `brood en melkkuur`. De vier zuilen van deze kuur zijn; ontspanning (het ontlasten van het lichaam door middel van thee en vasten, zuivering (door middel van `glaubersalz´ en `bittersalz´ wordt het lichaam schoongemaakt), scholing ( het lichaam wordt weer ´geleerd´ om te gaan met het verwerken van voedsel, door uitvoerig te kauwen en buikmassages) en substitutie ( het toevoegen van mineralen en vitamines, als preventie tegen tekorten).

Schrothkuur: een natuurlijke kuur met ´natte´ en ´droge´dagen, uitgevonden door Johan Schroth. Een ontslakkingskuur. Berust op de vier zuilen Schrotsche kuurpakkingen, afwisselend droge en drinkdagen, vegetarisch dieët met weinig zout, vet en eiwitten en regelmatige beweging.

Deze en natuurlijk de meest bekende kuren als Fango, Ayurveda, Thalasso, detoxkuren, thermen en nog veel meer kuren zijn in Duitsland te vinden. Hier zijn veel hotels gespecialiseerd in bepaalde kuren en meestal is er een arts in het hotel die je begeleidt tijdens de kuur. De Duitse hotelstandaard is één van de beste in de wereld en het allerfijnste is, is dat dit naast Nederland ligt, dus waar wacht je nog op? Doe lichaam en geest iets goeds en volg een heerlijke kuur.

 

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on RedditFlattr the authorDigg thisBuffer this pageShare on Tumblr

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind markiert *