Wellness weekendje weg in de natuur

Wellness is een ruim begrip maar wordt meestal gebruikt in de betekenis van saunabezoek en wellnessbehandelingen. Maar voor wie de betekenis van ‘wellness’ ruimer wil zien als ‘je goed voelen’, hoort bij een wellnessweekendje weg ook natuurbeleving. Hou je van de natuur maar ben je ook graag in een wellnesscentrum te vinden, dan is het boeken van een wellnessweekend in de directe nabijheid van mooie natuurgebieden een goede tip. Wandelen in een rustige en natuurlijke omgeving is een goede manier om je even los te weken van je gebruikelijke zorgen. En als je bij het fietsen de wind door je haren voelt lijken stressende gedachten haast letterlijk uit je hoofd te waaien. Nederland kent vele mooie natuurbestemmingen voor een wellness weekendje weg. Iedereen kent natuurlijk wel de Veluwe. Maar daarnaast zijn er nog vele kleine natuurgebieden die zeer de moeite waard zijn. We geven je enkele tips.

Nationaal Park De Meinweg
Niet zo bekend maar wel heel bijzonder is het Nationaal Park De Meinweg, vlakbij Roermond in Limburg. Het is een uniek gebied met een bijzonder landschap van terrassen, die zijn ontstaan door de steeds veranderende loop van de rivier de Maas en kleine aardverschuivingen. Het Boshotel Vlodrop ligt aan de rand van dit gebied en heeft een eigen wellness- en beautycentrum met uitzicht op de bossen.

Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug
Een andere tip is Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug bij Nijverdal in Overijssel. Dit gebied bestaat uit heide, zandverstuivingen en bossen. Je kunt hier veel verse, gezonde producten kopen bij de kleine boerderijwinkels, zoals zelfgemaakte kaas, groente en fruit, kwark en yoghurt. Bij bijvoorbeeld Paping Hotel & Spa in Ommen kun je bijkomen in het eigen wellness- en beautycentrum.

De Kampina
De Kampina is een natuurgebied in Noord-Brabant met heide, bossen, beken en vennen. De belangrijkste toeristische plaats in dit gebied is het bosrijke Oisterwijk, dat een heel gezellig centrum heeft veel restaurantjes en terrasjes en waar je schitterende wandelingen kunt maken langs de vele vennen. Onder meer Landgoed De Rosep heeft een eigen zwembad, stoombad en drie sauna’s. Dit wellnesshotel ligt middenin de bossen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on RedditFlattr the authorDigg thisBuffer this pageShare on Tumblr

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind markiert *