Wellness

Nadat ik een voucher had gekregen voor een wellness treatment, ben ik maar een gaan kijken wat dat precies is. Of je er nou echt zo ontspannen uitkomt zoals altijd wordt beweerd. De ontvangst was vriendelijk en aangenaam. Het begon met een welkomstdrankje, geen cocktail helaas, maar een verse smoothie van aardbeien, frambozen, magere yogurt, honing en gember. En heel eerlijk…het was ongelovelijk lekker! Heerlijk fris en je had meteen het gevoel dat je al wat voor je gezondheid had gedaan ( na ja, ging dat maar zo makkelijk, he). Daarna kleedde ik mij om in een bikini en badjas, want ik zou een hammam-treatment krijgen, dat werd gegeven in het saunagedeelte. Nadat ik eerst met emmers warm water werd begoten (deed mij een beetje denken aan vroeger, toen ik nog door mijn moeder werd gewassen), kwam de vrouw die mij behandelde met een kussensloop. Een kussensloop? Na ja, het leek er een beetje op. Het werd gevuld met iets en zodra de vrouw erin kneep, kwam er veel schuim uit, die zij op mij smeerde. Daarna kwam zij met een een soort handdoek en wreef mij droog. Nee, zij scrúbte mij droog! Het scrubben was weliswaar nogal stressig voor mijn lichaam, maar nadat zij mij weer met het schuim insmeerde en vervolgens met water weer afspoelde, was mijn huid heerlijk zacht en en ik was helemaal warm en rozig.

Daarna besloot ik lekker in de rustruimte even uit te rusten en wat te drinken, uiteraard weer een heerlijke verse smoothie, dit keer met spinazie, wortelen, bietjes, gember en koriander, klinkt vreemd, maar het is echt heel lekker. Om daarna naar de sauna te gaan. Er was veel keuze en ik koos voor de Finse sauna, lekker warm. Na 7 minuten ging ik eruit en was dapper genoeg om in het afkoelbekken te springen. KOUD! Maar als je er dan uitkomt en je afdroogt, voel je je bloed stromen en word je weer heerlijk rozig.

Daarna nam ik een lekkere salade en las ik een beetje in een paar roddelbladen, je moet toch bij blijven, he?

En ik moet toegeven, toen ik s´avonds thuiskwam, was ik de ontspannenheid zelve…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on RedditFlattr the authorDigg thisBuffer this pageShare on Tumblr

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind markiert *