Thalasso in Tunesië

Thalasso is een therapie waar de genezende kracht van het zeewater wordt gebruikt. Deze kuur bestond al bij de oude Romeinen en Grieken. Zij gingen ervan uit dat alle leven uit de zee kwam en men dus van daaruit genezen kan. De naam Thalasso is ontomen uit de naam van de oergodin van de zee Thalassa. De therapie betaat uit het gebruik van (verwarmt) zeewater, slib, algen, zeelucht, zand en zon. Deze therapie is uitermate geschikt voor ziektes als: reuma, Neurodermitis,Psoriasis, doorbloedingsstoringen, Astma, Brochitis, ziekte van Crohn, rugproblemen, slaapproblemen en stress. Thalasso kan alleen gegeven worden op een locatie op hoogstens 300 meter van zee en men mag alleen met reine, onbehandelde zeewater behandelen. Ook moet er minstens één badarts, verschillende masseurs, therapeuten en sportleraren aanwezig zijn.

De meeste Thalassotherapiën worden gegeven Frankrijk en Tunesië.
Natuurlijk kan men overal waar een zee is een Thalassotherapie volgen, er zijn verschillende Thalasso hotels aan de Noord- en Oostzee in Duitsland, in Frankrijk worden de meeste kuren gegeven. Op de tweede plaats in het wereldwijde anbod van Thalasso, staat Tunesië. Dit Noordafrikaanse land is gemaakt voor Thalasso om verschillende redenen: het grenst in het noorden en oosten aan de Middellandse Zee en door haar eilanden heeft Tunesië veel mogelijkheden voor resorts en kuren dicht bij zee. Met een maximale gemiddelde temperatuur van 23 C en een minimale gemiddelde temperatuur van 13 C en gemiddeld 8 uur zon per dag biedt het land de perfecte mogelijheden voor beweging en heliotherapie (zonnetherapie, de behandeling van ziekten door middel van zonlicht,zonnewarmte,zonnebaden ,gesteund op wetenschappelijk onderzoek dat de gunstige eigenschappen van blootstelling aan zonlicht erkent). In Tunesië heeft u een zeer ruime keuze aan hotels ( meestal 4 of 5 sterren) die Thalassotherapie aanbieden.

Natuurlijk moet je niet per sé een probleem hebben om een Thalassotherapie te ondergaan. Je kunt ook een paar dagen Thalasso volgen om je lichaam een heerlijke break te geven en te regenereren. Dit in combinatie met een rondreis door het prachtige Tunesië (b.v. om de moskee Ez Zitouna of het nationale museum Bardo te bezoeken) is natuurlijk het beste dat je je kunt wensen voor een vakantie!

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on RedditFlattr the authorDigg thisBuffer this pageShare on Tumblr

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind markiert *