Nordic Walking

Hoe is Nordic Walking ontstaan?

Hoewel wielrenners, wandelaars en langlaufer hetzelfde concept al jarenlang uitoefenden als trainingsmethode, was Marko Kantaneva de eerste die Nordic Walking als sport definieërde en dit werd als trainingsplan ontwikkeld voor skiërs in de zomer. Ook liepen vroeger de pelgrims met stokken door de bergen en moeilijk terrein om het wandelen te vergemakkelijken. Ook merkte men dat door het gebruik van de stokken de bovenlichaamspieren en armspieren werden versterkt. Tevens ontlastte het de gewrichten tijdens het lopen.

Hoe werkt Nordic Walking?

De techniek tijdens het lopen is niet zo eenvoudig te leren als men denkt. Om de gewrichten op de juiste manier te ontlasten is het belangrijk de goede bewegingsvorm te gebruiken. Dit kan het beste geleerd worden op een Nordic Walking les. Is de techniek eenmaal onder de knie, is het heel eenvoudig en leuk te bewegen en tegelijkertijd wat van de omgeving te zien. Tegenwoordig zijn er zelfs Nordic Walkingparken ( de grootste is te vinden in Duitsland), waar afwisselend terrein geboden wordt voor verschillende levels van Nordic Walking.

Wie doet Nordic Walking?

Nordic Walking is ook zeer geliefd onder de oudere bevolking. Dit, omdat dit een eenvoudige en ontlastende manier is te bewegen. Tevens kan men met een groepje gezellig tegelijk `sporten` en men komt in de frisse buitenlucht (vitamine D! Een belangrijke vitamine, waar vooral de oudere bevolking een tekort van heeft, dat uitsluitend door de huid met zonnenlicht kan worden aangemaakt) en ziet wat van de omgeving.

Tegenwoordig zijn worden ook Nordic Walking vakanties aangeboden, met begeleide tours in de mooiste plekken van Europa, bijvoorbeeld in Noorwegen, Duitsland (het grootste Nordic walkingpark van Europa ligt in de Eiffel!) , Italië en Frankrijk. Leuk om met zijn tweeën te doen, als groepsreis of alleen, door de tours leer je snel mensen kennen, altijd gezellig!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on RedditFlattr the authorDigg thisBuffer this pageShare on Tumblr

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind markiert *