Vakantie Italië

Italië is een vakantieland bij uitstek. Door het lekkere eten, gastvrije mensen, archeologische schatten, adembenemende landschap, en fantastische mode. Maar niet alleen voor de cliché dingen loont het zich om naar Italië te gaan, ook voor wellness! Wat dacht je van een Fango of Thalasso behandeling? Wat dat is? Hier uitleg:

Fango is natuurlijk, vulkanisch modder, afkomstig van de bodem van vulkanische meren in Italië. Het is opgebouwd uit erg veel mineralen, waardoor het sterk reinigend werkt. Verder stimuleert het de celstofwisseling en de doorbloeding van de huid. De behandeling werkt sterk ontgiftend en revitaliserend, verstevigt het weefsel en hierdoor werkt het dus afslankend.Omdat fango de warmte juist zo goed vasthoudt, wordt het tevens al eeuwen lang gebruikt bij reumatische klachten, jicht en chronische ontstekingen.

Bij Thalasso worden de weldoende effecten van het zeewater benut. Zeewater zou een kracht- en rustgevende werking op het lichaam hebben. Het is rijk aan zouten, mineralen en levende organismen, zoals algen en plankton. Verwarmd zeewater (37 of 38 graden) heeft een verlichtende uitwerking op spier- en gewrichtsklachten.

Heerlijke redenen om eens naar Italië te gaan dus.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on RedditFlattr the authorDigg thisBuffer this pageShare on Tumblr

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind markiert *