Leuke bestemmingen: het Sauerland (Duitsland)

Op zo´n 230 km. van Eindhoven, ligt het Sauerlandgebied in Duitsland. Dit is een zeer populair gebied onder de Nederlandse vakantieganger. Omdat het zo dichtbij huis ligt en ook vanwegen de prachtige natuur die dit gebied te bieden heeft. Het gebied ligt in een middelgebergte, waar men in de winter ook kan skieën ( de hoogste berg is de Langenberg van 843,2 m. boven NAP). De grootste gebergte in de regio is het Roodhaargebergte. Het biedt vele mogelijkheden om tijd in de natuur door te brengen, met b.v. skieën, fietsen (hier zijn veel mogelijkheden om te fietsen, er zijn op sommige gebieden, zelfs oude spoorwegen omgebouwd tot fietspaden), wandelen ( in de gebergtes met fantastisch uitzicht) of aan het water ( met tientallen stuwmeren).

Maar niet alleen voor natuurliefhebbers, ook voor mensen die van een mooie wellness vakantie of weekendje weg houden biedt het Sauerland veel mogelijkheden. Sowieso staat Duitsland erom bekend, dat het een echt wellnessland is, nergens vindt je zoveel thermen en sauna´s als bij onze oosterburen. Voor veel mensen in Duitsland hoort een weekendje wellness bij een gezonde levensstijl; het is goed voor hart en bloedvaten, het onspant, relaxed de spieren en is een weldaad voor uw huid.

In het Sauerland zijn veel verschillende mogelijkheden voor een heerlijk wellness weekendje of vakantie, van Ayurveda tot kuurvakanties, van yoga tot detox. Hier vind je alles wat je zoekt. En het fijne is, is dat het zo dichtbij ligt, dat je er makkelijk heen kan rijden voor een weekendje of een midweek. Een kleine vakantie doet iedereen goed, soms is het zelfs beter dan als je een heel jaar hard werkt en er dan ineens 2 weken tussenuitgaat. Het lichaam en uw geest krijgen zo een shock, dat er vaak helemaal niet ontspannen kan worden, maar meer stress oplevert, omdat je er NU van moet genieten, omdat er maar één vakantie is.

Nee, dan liever een ontspannen weekendje af en toe in het Sauerland.

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on RedditFlattr the authorDigg thisBuffer this pageShare on Tumblr

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind markiert *