Dode Zee

Waarom is een huid -of reumakuur aan de Dode Zee zo werkzaam ? Door de ligging van 400 meter onder zeeniveau is er sprake van mildere UV-straling vanwege de extra filtering van het zonlicht door de 400 meter extra luchtkolom. Ook de verdamping en verhoogde concentratie van heilzame, rustgevende mineralen en ca. 10% extra zuurstof door de hogere luchtdruk zijn van grote voordeel. Het is wetenschappelijk bewezen  dat een verblijf forse gezondheidsverbetering kan brengen.

De Dode Zee bevat na het Don Juan Meer op Antarctica en het Assalmeer het zoutste water op aarde. De mineraalsamenstelling van het zout uit de Dode zee is duidelijk anders dan die van normaal zeewater. Deze samenstelling is de belangrijkste reden dat het de huid zo goed doet. Hier komen veel mensen met huidproblemen als Neurodermitis en Psoriasis.

Maar ook voor gezonde mensen is deze plek een zegen, door de broomhoudende lucht aan de Dode Zee wordt men relaxed en ontspannen, broom staat erom bekend dat het ontspant. Ook doet de hoge concentratie aan magnesium de huid goed. Zelf Cleopatra verbracht hier tijd en er zijn zelfs resten gevonden uit Cloepatra´s tijd van een cometica fabriek, die Dode Zee producten aan haar leverde.

Het enige gevaarlijke is, dat het zoute water toxisch is, dat wil zeggen, als je het inslikt, kun je jezelf vergiftigen. Ook in de ogen of open wondjes doet dit zeer pijn. Dus geniet, maar met mate!

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on RedditFlattr the authorDigg thisBuffer this pageShare on Tumblr

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind markiert *